בעלי דירות רבים מצאו עצמם במצב מורכב מאוד אל מול השוכרים, וזאת בשל חוסר היכולת של רבים לשלם את דמי השכירות בעקבות יציאה לחל"ת או פיטורין. באילו מישורים ניתן לפעול? להלן הפרטים.
סירוב תשלום שכר דירה – מה עושים?
נגיף הקורונה הוביל לטלטלה עזה בשוק הדיור, וזאת בשל הפסקת עבודה של רבבות ישראלים אשר מצאו עצמם בבוקר אחד ללא יכולת לשלם את שכר הדירה, בעקבות יציאה לחל"ת או פיטורין. כתוצאה מכך, נוצר מצב שבו השוכרים אינם יכולים או מסוגלים לשלם את תשלום שכר הדירה, ואתם כבעלי הדירה נותרים אובדי עצות. אתר https://pinui.co.il/ מאפשר לכם לקבל את כל המידע בעבור פינוי מושכר, וזאת באמצעות ליווי ותמיכה בתהליך. חשוב לזכור כי מאחר ומדובר בתקופה מורכבת מאוד, היכולת שלכם לנקוט בצעדים של פינוי הדייר שלא משלם מוגבלים. חשוב לזכור כי תהליך של פינוי דייר מחייב יצירת קשר עם עורך דין אשר מתמחה בתחום, וזאת בכדי לנקוט בפעולות חוקיות עד לפינוי. מהם המישורים המשפטיים? להלן הפרטים.
באילו מישורים ניתן לנקוט בכדי לפנות דייר?
בכדי לפנות דייר אשר איננו יכול לשלם את שכר הדירה או מסרב לעשות זאת, ניתן לפעול במספר מישורים. ראשית כל, יש להגיש בקשה למימוש שטר חוב באמצעות הוצאה לפועל כנגד הערבים של השוכר. חשוב לדעת כי בשל ההגבלות בעקבות נגיף הקורונה, פתיחת התיק לוקחת יותר זמן מהרגיל והיא מתבצעת באמצעות האתר הרשמי. הזמן הממוצע נכון להיום בעבור פתיחת תיק בהוצאה לפועל הוא כשבועיים, בהתאם לעומס אשר מוטל על הלשכה. ככל שהזמן חולף כך העומס עולה, ולכן מומלץ לעשות את הפעולה בהקדם. בנוסף, יש לקחת בחשבון כי העלות של פתיחת תיק היא 1.25% מגובה השטר החוב או לחילופין מינימום 162 ₪. לאחר שנפתח התיק, חשוב לבצע המצאת אזהרה לשוכר, ולאחר כ 30 יום ניתן יהיה לפעול. בדרך כלל, יש להגיש לבית המשפט תצהיר הנוגע לפינוי מושכר בתוך כ 60 יום. לאחר קבלת פסק הדין מבית המשפט ובמידה התקופה השוכר אינו מפנה את הנכס, יש לגשת בשנית ללשכה להוצאה לפועל בכדי לפנות בשנית תיק פינוי מושכר. בנוסף לעורך הדין, כבעל הדירה תאלצו לשכור שירות של קבלן להוצאה לפועל, לצורך פינוי הדייר. באופן כללי ניתן לומר כי החל מרגע הגשת הפינוי, מדובר בפרק זמן של 90 יום מיום הגשת התביעה.
פינוי נכס – תוך כמה זמן?
לסיכום, ככל שתתחילו בפינוי המושכר באופן מהר יותר, כך הסיכוי שלכם לקבל את הנכס שלכם חזרה הינו מהיר יותר. לעיתים, גם מכתב התרעה מטעם עורך דין יכול לזרז את תהליך הפינוי, והשכרת הנכס מחדש בעבור דיירים חדשים או לצרכי מגורים.