איך לתבוע את חברת הביטוח?

 

חברות הביטוח לא ממהרות לקבל חלק ניכר מתביעות הביטוח שמוגשות להן. בתחומים מסוימים ובחברות מסוימות אחוז הדחייה עשוי לעבור את 30 האחוזים. תביעות מול חברת הביטוח הן נושא מורכב שעשוי להימשך תקופה ארוכה. עוד לפני שאתם מגיעים לשלב שבו אתם בוחנים איך לתבוע את חברת הביטוח, כבר בשלב עריכת ההסכם, האחריות המוטלת עליכם היא לקרוא בפירוט את כל סעיפי הפוליסה. הכל כתוב שם. אל תתעצלו ואל תדלגו על סעיפים, ואפילו אל תסמכו על סוכן הביטוח שנתן לכם מידע מלא.

 

למה חברות הביטוח דוחות את התביעות?

בשלוש מילים: כי מרמים אותן. כן, יש אנשים שמנסים לעבוד על חברות הביטוח, להעלות את סכום הפיצוי, לטעון כי רכוש שלא נגנב דווקא כן נגנב, להוציא עוד אחוזי נכות, ועוד. אנשים מנסים לנפח את חומרת הנזק ויוצרים מצג קיצוני או אפילו דמיוני. ישנן רמאויות הקשורות בביטוחי רכוש, אחרות קשורות לביטוחי צד ג' ברכב, והיד נטויה. אך מצד שני, אין הדבר מקנה לחברת הביטוח להתייחס לכולם כחשודים וכרמאים. לא אחת קורה שחברת הביטוח דוחה תביעה מוצדקת, ויש באפשרותכם דרכים להתמודד עם זה גם עצמאית, וגם בסיוע עורכי דין המתמחים בתחום התביעות נגד חברת הביטוח. בנוגע למימוש זכויות רפואיות, לאבנר הייזלר יש ניסיון רב, והוא טוען שלעיתים תביעת הביטוח עשויה להיות מורכבת ומאתגרת, ולו בשל האותיות הקטנות ואי הבנת המסמכים. לכן הוא הקים חברה שמסייעת לאנשים להתמודד מול חברות הביטוח, מה שגורם לעשייה שלו להיות מלאת סיפוק אישי.

 

תיעוד מסמכים

ברגע בו התרחש המקרה הביטוחי, תעדו כל מסמך הקשור לכך. הכל חשוב גם אם אתם חושבים שלא. כל מסמך שמגיע מחברת הביטוח, כל אישור מרופא, כל טופס בדיקה, כל הערכת שמאי – תייקו הכל בקלסר ייעודי מוכן לשליפה. לא לשים בצד ולהגיד "אגיע לזה אחר כך" ואז הטופס נעלם, כל פתק קטן יכול להיות הבדל בין קבלת התביעה לבין דחייתה. הדבר הזה לחלוטין בשליטתכם ולא תוכלו להאשים אף אחד באובדן מסמכים מלבד את עצמכם.

איך לתבוע את חברת הביטוח

הצעת פשרה: לקבל או לא?

לעיתים חברת הביטוח תציע לכם פשרה עם סכום נמוך יותר ממה שמגיע לכם, או למשל במקרה של תאונת דרכים – פיצוי על הנזק לרכב אך ללא פיצויים על נזקים בריאותיים. אך טבעי שהדחף הראשוני יהיה לחתום על ההסכם, לקבל את סכום הכסף שהוצא, לשכנע את עצמנו ש"עדיף מכלום", ולהמשיך הלאה בחיינו. אולם הפשרה לא תמיד משתלמת. אם היה לכם את הזמן והאנרגיה להשקיע במשא ומתן – הייתם יכולים לקבל סכום גבוה יותר. בנוסף, נזקים בריאותיים או נפשיים יכולים להופיע שבועות ואף חודשים לאחר קרות המקרה הביטוחי, ואז במקרה של פשרה תישארו ללא פיצוי נוסף.

 

שווה בכלל להגיע למשפט?

חברות הביטוח לא נבהלות בקלות ממבוטחים שמאיימים בפנייה לבתי המשפט. אם מדובר בתיק קטן, ייתכן שדווקא כן עדיף להגיע לפשרה. אם מדובר בפיצויים גדולים יותר, עדיף להתייעץ עם עורך דין שמתמחה בענף הביטוח. בכל מקרה שבו תביעתכם נדחתה ואינכם מקבלים את הקביעה והנימוקים, צרו קשר עם עורכי דין מומחי בתחום, והימנעו מליצור קשר עם נציגי חברת הביטוח ולהתרעם עליהם. אותם, כאמור, זה לא מרשים ואף עלול לגרום לכם נזק.

 

ועדה רפואית

במקרים של ביטוחי בריאות סביר שתוזמנו לוועדה רפואית של הביטוח הלאומי. ממש כמו לכל תיק ביטוחי אחר, עליכם להגיע לוועדה הרפואית מוכנים עם כל המסמכים והאישורים הדרושים. הוועדה הזו תקבע את אחוזי הנכות שלכם ובהתאם להם את סכום התמיכה שמגיע לכם. גם בביטוח הלאומי ינסו להפחית בחומרת הנזק שלכם ולכן עליכם להגיע עם רשימת הכוללת את כל הבעיות שמהן אתם סובלים וכל הנזקים שלהם הן גורמות, עם תיעוד והוכחה על כל אחת ואחת מהן.