הרבה פעמים אנשים בטוחים שנגרמה להם רשלנות רפואית, הרבה פעמים אנשים חושדים שנגרמה להם רשלנות רפואית והרבה פעמים אנשים כבר מוכנים להגיש תביעה, אך זקוקים להכוונה. מכאן שאנשים רבים זקוקים למצוא עו"ד שבקיא בתחום, עו"ד שמתמצא בדיני נזיקין ושמחזיק בניסיון עשיר, וזאת הן עבור השלב שבו מבקשים לבחון היתכנות וכדאיות של תביעת רשלנות והן עבור השלב בו יוצאים למערכה – מגישים תביעה ומייחלים לפיצוי כספי מרבי. עם זאת, פה יש להעלות את השאלה המתבקשת: כיצד יודעים אל איזה עו"ד לפנות, וזאת כי ההיצע רב אך הצורך מאוד ממוקד.
התאמה מרבית
ציינו שההיצע רב אך הצורך ממוקד, ופה נחדד שבדיקה מהירה מעלה שיש לא מעט עורכי דין שמציגים עצמם כמומחים בתחום, ועל כן דבר ראשון שראוי לבחון הנו שעורך הדין מחזיק בניסיון ממוקד בסיטואציה שנוגעת לתרחיש שלכם – אם מבחינת האיבר שניזוק, יעד התביעה (הרופא המטפל, קופת החולים, מוסד רפואי וכדומה), מהלך ההתרחשות, גיל המטופל וכדומה. מדוע? להלן דוגמה: אם המקרה דן ברשלנות שמיוחסת לניתוח קוסמטי ואילו עורך הדין מתמחה ברשלנות בהיריון, הרי שהוא אינו עו"ד הנכון עבורכם, ולו כי הוא לא יידע כיצד להתנהל, לא יכיר רופאים מומחים מתאימים ופחות יידע לשלוף תקדימים קשורים. מכאן שהמסקנה המתבקשת היא שיש למצוא עו"ד רשלנות רפואית מקצועי.
עשרת הדגשים לבחירת עו"ד
- חובה שעו"ד הנבחר יהיה מוסמך ובעל התמחות פרטנית בדיני נזיקין.
- טרם מקבלים החלטה, טוב להתייעץ עם יותר מעורך דין אחד, אם על מנת לקבל תמונת מצב כמה שיותר רחבה ואם על מנת להקל על עצמכם את מלאכת ההשוואה.
- עו"ד בעל שם תמיד מהווה בחירה מבטיחה.
- אין לבחור בהתאם לגובה התשלום שעורך הדין דורש, וזאת כי ייתכן שעורך דין טוב יותר ידרוש תשלום גבוה יותר, אך עדיין תרוויחו יותר, פשוט כי הוא יידע כיצד להשיג עבורכם פיצוי יותר משמעותי.
- ככול שלעורך הדין יש יותר ניסיון חיובי בתחום, כך ניתן להיות יותר בטוחים שמצאתם את עורך הדין שלכם.
- מוטב לשאול את עורך הדין מול אלו מומחים רפואיים הוא עובד. ככול שהרשימה תכיל יותר מומחים מובילים, כך ניתן לוודא שאתם בידיים טובות.
- עו"ד מקצועי צריך להיות כמה שיותר שקוף אל מול הלקוח. אי לכך עורך דין שיבטיח סכומי ענק צריך להאיר נורה אדומה, וזאת כי לעולם אין לדעת מה באמת תהיה הפסיקה.
- לפני שמכריעים מוטב לבחון מוניטין ברשת, אם באמצעות כתבות, איכות האתר האינטרנטי, סיקור תיקים שעורך הדין ייצג בעבר וכדומה.
- יש לוודא שעו"ד הנבחר אכן יטפל בתיק לכל אורך התהליך, כי הרבה פעמים כאשר בוחרים במשרד גדול, התהליך מתחיל מול עורך הדין הראשי, אך ממשיך מול העובדים היותר זוטרים.
- אין לקבל החלטה תחת לחץ. חוק ההתיישנות לרוב עומד על 7 שנים, משמע ברוב המקרים יש מספיק זמן לערוך השוואה ולקבל החלטה מושכלת ורגועה.
השקעה שווה
אז נכון שנדרשת מעט עבודה מקדימה שמצריכה לערוך בדיקה על גבי בדיקה, אך אם זוכרים את העובדה הפשוטה והכה נכונה: שערך הפיצוי תלוי באיכות עורך הדין שתשכרו, הרי שמהר מאוד גם אתם תסיקו שההשקעה והזמן אכן שווים את המאמץ. המון בהצלחה!