מה צריך לדעת לפני שנוסעים להודו?

נסיעה למזרח ובפרט להודו מחייבת נקיטת צעדים הכוללים בין היתר הוצאת ויזה, חיסונים והתארגנות על ציוד. רגע לפני שאתם סוגרים את כרטיס הטיסה שלכם, אלו הדברים שהכי חשוב לדעת – ולבצע.

נוסעים להודו? אלו הדברים שאתם צריכים לדעת לקראת הנסיעה

אם גם אתם בחרתם להצטרף לאלפי המטיילים ואנשי העסקים אשר נוסעים מדי שנה להודו, זה הזמן להיערך לנסיעה שלכם בצורה הטובה ביותר. ראשית כל, בכדי להיכנס למדינה נדרש להוציא ויזה. להנפיק ויזה להודו באתר visa india  באופן קל ופשוט, כאשר ניתן לבחור מבין שני סוגים של ויזות: ויזת תייר או ויזת עסקים. בכל מקרה חשוב שתדעו כי השהות בהודו לתיירים כמו גם לאנשי עסקים מתאפשרת עד לחצי שנה, ולאחר מכן נדרש לצאת מהמדינה אולם ניתן לחזור לאחר מספר ימים דרך מדינה שכנה כמו נפאל לדוגמה. הליך הוצאת ויזה באופן דיגיטלי הוא קל ופשוט, אולם הקפידו למלא את כל הפרטים בצורה נכונה ולעבור על הטפסים לפני שאתם מגישים אותם. נוסף לכך, הצטיידו בתמונת פספורט מעודכנת שלכם, ולאחר השלמת הפרטים תוכלו לקבל את הוויזה בתוך זמן קצר ולעיתים בתוך 48 שעות בלבד.

מה צריך לדעת לפני שנוסעים להודו

חיסונים רלוונטיים לפני הנסיעה

לאחר שהוצאתם את הוויזה השלב הוא להגיע למרפאת מטיילים לצורך חיסונים. ייתכן כי לא תידרשו לעבור את כל החיסונים במידה וכבר ביקרתם במזרח, אולם כדי שתוכלו להיות בטוחים איזה חיסונים אתם נדרשים לעשות קבעו מראש פגישה אצל הרופא במרפאה. יש לקחת בחשבון כי מרפאות המטיילים עמוסות בצורה משמעותית בתקופת החגים (הנחשבת למבוקשת מאוד לטיולים) ולכן מומלץ לתאם את התור לפחות כחודש וחצי לפני הנסיעה, כך שתוכלו לשמור על עצמכם מבחינה בריאותית. במרפאת המטיילים תקבלו גם המלצה לגבי תרופות אותן מומלץ לקחת איתכם, כחלק מתיק התרופות אותו נדרש לארגן טרם הנסיעה בשל היותה של הודו מדינת עולם שלישי.

התארגנות מבחינת ציוד

לא פעם אנחנו לוקחים יותר מדי חפצים ופריטים בנסיעות לחו"ל, ואורזים המון פריטים שאנחנו לא באים צריכים במהלך טיול או חופשה. מאחר ולהודו מגיעים מדי שנה עשרות אלפי ישראלים, מומלץ להצטרף לקבוצות פייסבוק ייעודיות המונות אלפי חברים ולקבל שם המלצות לגבי ציוד אותו מומלץ לרכוש כאן בישראל, בהתאם למקום שבו אתם עומדים לבקר. כך לדוגמה, אם אתם מתכננים להגיע לצפון הודו צריך לקחת בחשבון כי הקור עז ואין כמעט תנאי מחייה מערביים ולכן התארגנות מבחינת ציוד עוד בישראל היא הכרחית, בניגוד לדרום הודו החמה שאינה דורשת כמעט התארגנות על ציוד אלא ניתן לרכוש את רוב הדברים שם, בעלות כספית נוחה. לסיכום, הוצאת ויזה כמו גם קביעת תור לחיסון וקבלת טיפים לגבי אריזה נכונה דרך קבוצות הפייסבוק מאפשר לכם להתכונן לנסיעה בצורה הטובה ביותר, כל זאת מתוך מטרה להגיע להודו מוכנים ומוזמנים בצורה הטובה ביותר.